Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, "Investeşte în oameni!"
_MG_1686

Brasov2021 la QUIB

După cum bine știți, Brașov candidează pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021. Printre acțiunile pentru acest demers fiind:

    • investițiile în cultură pentru dezvoltarea și întreținerea infrastructurii culturale prin acțiuni proprii ale administrației publice și prin asigurarea co-finanțării în cadrul unor proiecte organizate și implementate de către asociații profesionale, organizații non-guvernamentale, societăți comerciale ș.a.
  • Cultura liberă – concept ce implică elaborarea unei strategii care să asigure libertatea manifestărilor artistice, respectarea identității și specificității culturale a minorităților în contextul multiculturalismului existent.
  • Mobilizarea pentru cultură pentru realizarea campaniilor de implicare civică și a proiectelor care solicită implicarea societății civile.
  • soluții inteligente pentru cultură prin digitizare, soluții de utilizare smart a resurselor, încurajarea manifestărilor neconvenționare care permit reciclarea anumitor deșeuri prin prelucrare artistică
  • cultură pentru comunitate prin activități ce ilustează deschiderea și potențialul pe care cultura îl are în și pentru comunitate

Desigur, un început al acestei inițiative este promovarea acestor acțiuni și a intenției de candidatură la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021 în rândul locuitorilor orașului Brașov. :)

În acest sens, mijloacele de transport în comun au fost personalizate cu Brasov2021, presa a început să facă buzz, iar în zona de guerilla marketing urmează o nouă inițiativă. Având în vedere că una din acțiunilede bază ale acestei inițiative e reutilizarea și încurajarea manifestărilor neconvenționale prin reciclarea deșeurilor, Agenția Metropolitană din Brașov a început o colaborare cu atelierul QUIB. Așadar, în urma unor discuții asupra posibilităților de creare a materialelor, QUIB a început treaba pentru a crea litere 3D, din lemn, plastic și reutilizarea unor piese de mobilier vechi. Literele vor fi utilizate pentru a scrie Brașov2021, ce urmează a fi amplasate prin oraș.

Cu alte cuvinte, revenim cu poze. Și din atelier. Și din oraș. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *