Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, "Investeşte în oameni!"
curs design de produs brasov quib

Curs intern | Procesul de dezvoltare a unui produs.

QUIB este un atelier de dezvoltare de produs din Sânpetru – Brașov care promovează principiile economiei circulare.

Facem loc tuturor creatorilor, inovatorilor și celor prietenoși cu mediul. Echipamentele puse la dispoziție oferă posibilitatea (și oportunitatea, desigur) să vă construiți propriile produse. 

Astfel, în perioada 27 iulie – 29 septembrie am lansat o provocare echipei pentru a face loc în piață produselor sustenabile și a oferi tot suportul în vederea promovării acestora în piață. După cum știți deja, în era competitivității și a consumerismului, creația a devenit unul din elementele cheie în strategia de dezvoltarea a unui produs de succes. Creația devine deopotrivă unealtă și de multe ori argument în comunicarea produsului, dar niciodată scop.

Cursul a fost despre CREAȚIA CA STRATEGIE ÎN PROCESUL DE DEZVOLTARE A UNUI PRODUS, împreună cu Anca Fetcu.
Ședința 1. Identificarea nevoii.
(pentru că designul nu poate exista în lipsa unei nevoi)
Ședința 2. Crearea brief-ului de creație
Ședința 3. Documentare și identificarea factorului diferențiator
Ședința 4. Branding de produs
Ședința 5. Schițe, concepte, idei.
(să nu uităm că un produs fără concept puternic este ca un organism fără viață)
Ședința 6. Strategie vânzări și marketing
Ședința 7+8 Dezvoltare concept final + prototipare.

Cine va susține cursul?

Anca Fetcu | Designer de produs 

Anca Fetcu este designer de produs și deține propriul brand de design, “By Anca Fetcu”, fondat în 2010. Tot ]n 2010, a reprezentat tinerii designeri români la Milano Design Week, în cadrul Elle Decoration International Design Awards. Produsele ei din cadrul expoziției au fost selectate de Giulio Cappellini, unul dintre cei mai mari designeri italieni contemporani.A expus la Londra (2008), în cadrul expoziției anuale New Designers, unde a fost preselectată printre cei mai buni 50 de designeri, dintr-un total de 4.000 de participanți.Anca a mai expus la Kortrijk, Bruxelles, Graz, Stockholm, Timisoara și desigur, București.În prezent dezvoltă produse pentru brandul propriu by Anca Fetcu, showroom Intro Design, sau studio-uri precum Ubikubi sau Dizainar.Printre activitățile sale se află și producția propriu-zisă, în atelier. Experimentează singură sau alaturi de ingineri specializați, pentru a întelege și mai bine tehnologiile și a le aplica în produsele ei.Înainte de a-și dedica activitatea 100% designului de produs, Anca a lucrat ca Art Director în agenții de advertising.

Anca s-a născut în București în 1985. A studiat designul de obiect la Universitatea de Arte București și la University of Wolverhampton, UK.

 

Pentru mai multe detalii ne puteți contacta la Stefan Sava | stefan.sava@quib.ro :) 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *