Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, "Investeşte în oameni!"
atelier quib brasov (20)

MAKING hOF. Mobilier de cafenea din QUIB

HOF cafe, o intreprindere socială care și-a-nceput activitatea cu SUCCES odată cu noi, cei de la QUIB, își deschide porțile publicului larg.

Cafeneaua își propune să transforme o veche curte din centrul Brașovului în localul cu cea mai puternică personalitate arhitecturală din oraș. Pentru a face acest lucru posibil, biroul de arhitectură Exhibit a proiectat un mobilier non-conformist, industrial și… de făcut în QUIB.

După multe ore de proiectare, măsurare și toate cele, arhitecții au intrat în discuții cu echipa QUIB. Au fost discutate piesele de mobilier, cantități, materiale, dimensiuni și multe altele. Așadar, a fost creat tot mobilierul cafenelei folosind materii organice, lemn, cutiile unor utilaje ale cafenelei (espressor) și dând o nouă utilizare unor componente de mobiliere de serie. Rezultatul a fost:

 • dublura metalică sudată la bar
 • panourile de lemn ce acoperă tot zidul
 • corpuri de iluminat/lămpi
 • mese (blaturi și picioare)
 • clipboard-uri de meniu.

Majoritatea pieselor au fost construite folosind lemn, deoarece este ușor de manevrat, prelucrat și, mai ales, de achiziționat. Pentru astfel de mobilier poate fi folosit lemnul provenit de la materiale mai vechi din lemn, paleți sau lemn brut.

atelier quib brasov (1)

atelier quib brasov (17)

atelier quib brasov (18)  atelier quib brasov (20)

atelier quib brasov (21)

atelier quib brasov (22)

atelier quib brasov (23)

atelier quib brasov (24)

atelier quib brasov (25)

atelier quib brasov (7)

atelier quib brasov (26)

atelier quib brasov (6)

atelier quib brasov (4)
Dacă doriți să vedeți aceste piese de mobilier, puteți oricând să mergeți la cafea în Brașov, Piața Sfatului, nt 14. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *