Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, "Investeşte în oameni!"
quib camposaz

Ne-am QUIBărit la Camposaz

Camposaz – este un atelier de lucru în lemn, la scară 1:1, care susține colaborarea multidisciplinară și construcția unor obiecte sau spații arhitecturale din lemn sau materiale locale. Construirea de mobilier outdoor pentru îmbunătățirea perisajului urban a început în Italia anului 2013. Între timp s-a extins prin lume, din Brazilia-n Norvegia și din Chile-n Veneția.

Desigur, era și timpul să punem Transilvania pe hartă, așadar începând cu 18 iulie au venit arhitecți, designeri de produs și dulgheri din toată lumea pentru a aduce un plus de culoare în Brașov.

Spațiile alese în această vară pentru Brașov au fost Piața George Enescu și Tâmpa. Fără a intra prea multe în detaliile tehnice, vă spunem că au fost multe schițe, nopți în cort, zile toride pe munte și-n Piața Enescu, idei, forme și zgomot de o grămadă de echipamente. Echipa QUIB a fost și ea acolo: cu suport, oameni și tot ce putea fi de folos arhitecților, dulgherilor și designerilor de produs.

Cam așa au fost cele 8 zile și rezultatul participanților:

  quib camposaz brasov (11)  quib camposaz brasov (13)

după câteva zile în care bucățile de lemn au început să ia formă, vecinii s-au convins că arhitecții nu vor face nimic rău, poliția s-a asigurat că există aprobare, Agenția Metropolitană ne-a vizitat și i-a plăcut, presa ne-a pozat și a scris despre Camposaz, particianții au continuat. Cele două echipe au fost împărțite: prima echipă punea la cale un spațiu de joacă în Piața George Enescu, iar cea de-a doua echipă meșterea la construirea unui adăpost și spațiu de odihnă pe vârful Tâmpa.

Nu, căldura nici nu a mai contat, desigur!

quib camposaz brasov (10) quib camposaz brasov (15)

quib camposaz brasov (17) quib camposaz brasov (18)

quib camposaz brasov (1) quib camposaz brasov (2)

quib camposaz brasov (3) quib camposaz brasov (16)

quib camposaz brasov (8) quib camposaz brasov (9)

quib camposaz brasov (5) quib camposaz brasov (7)

20150726_185349 quib camposaz brasov (19)

a fost fain. mai vrem. :)

quib camposaz brasov (20)

#atâtatot

PS: dacă mergeți acum prin Piața Enescu este plin de copii care se joacă, râd, aleargă și se folosesc de tot spațiul construit de echipa Camposaz. De pe Tâmpa nu vă mai spunem numărul de selfie-uri și fotografii din social media pentru că ar fi de prisos.

În altă ordine de idei, le mulțumim organizatorilor pentru un eveniment atât de fain, pentru un spațiu de joacă nou-nouț și un adăpost la înălțime.

Sursă fotografii: Adina Cristina Costea și Macaveiu Ioan.

PPS: este primul nostru blog post, dacă dați share creștem cât alții în 3 ani (sau așa ceva).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *