Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, "Investeşte în oameni!"
atelier quib amural brasov

QUIB la AMURAL!

„După ziduri”, de-a lungul unei laturi fortificate a Cetății Brașovului, pe lângă Turnul Alb, Turnul Negru (de fapt e mai gri decât vă imaginați) și Bastionul Graft s-au așezat frumos arta. și quib. și videomapping-ul.

Amural, festivalul de arte vizuale ce s-a instalat după ziduri și noi, QUIB am susținut evenimentul cu tot felul de materiale. și cu cafea de la HOF cafe!

După cum spun și organizatorii festivalului, “Arta s-a schimbat cu viteza istoriei. A rupt ștreangul de care atârna pe pereți alb-sterili, și-a dejucat paznicii și, năvălind prin gift shop, a evadat din muzee. Arta a ieșit în stradă, a ocupat spațiul prin care ne cărăm zilnic în pungi de plastic spre un sens predefinit și refuză să plece, să ne lase în pace, în apatie, în puful nostru de zi cu zi.

Apoi s-a lăsat tăiată și atârnată pe ziduri virtuale sub formă de #artă, pentru a provoca, demitiza, destabiliza gândirea și privirea, realul și adevărul. Arta s-a digitalizat, s-a demonetizat, s-a democratizat.

AMURAL pornește drept o formă de manifestare post-modernă ce aspiră să dea sens conceptual și practic relației dintre tehnologie și artă, dintre real și virtual, dintre om și creația lui. AMURAL e despre Braşov şi despre depăşirea lui, despre idee şi depăşirea ei, despre ziduri şi depăşirea lor.”

Festivalul a avut în agendă proiecții video și videomapping coordonate de Aural Eye pe Turnul Negru, Zidurile Cetății, Bastionul Graft, copaci și multe alte instalații create special pentru cest eveniment. Pe lângă zidurile luminate și colorate, au avut loc instalații de lumină, expoziție de ilustrații, de fotografie, design, un .gif festival, povești pe diafilm  poezie în imagini și o zonă de pictură murală.

Așadar, ne-am QUIBărit la festival, am ajutat la scos arta în stradă, am susținut organizatorii, ne-am asigurat că arta  e în văzul tuturor și am admirat proiecțiile. și concertele.

atelier quib amural brasov
atelier quib amural

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *